söndag 18 september 2005

The Showbiz Show


Kollade in premiäravsnittet av Comedy Centrals nya program The Showbiz Show, som är lite grann som The Daily Show fast bara med nöjesnyheter. Borde rimligtvis kunna funka, men de mycket skakiga första stegen lovar inga storverk i den omedelbara framtiden, även om mycket av materialet var helt OK. Kapitalfel nummer ett är att de har slängt in den kroniskt bedrövlige David Spade som ankare - med en hopplöst falskklingande "fuck you"-attityd och en framtoning som låter hälsa att han egentligen inte vill vara där alls. Han är dessutom usel som nyhetsuppläsare, varken en lyckad variant av Jon Stewarts propra ankare eller E!:s käcka airheads (tänk er en sub-standardvariant av SNL:s Weekend Update så förstår ni).

Brian Posehn dök upp med ett inslag som heter Nerd Perspective, en nördkrönika om aktuella populärkulturella fenomen (i det här fallet ett ganska roligt men förutsägbart angrepp på MTV). Det inslaget samt ett om releasefesten för ett nytt TV-spel antar jag är ungefär vad som blev kvar av Happy Game Fun Bomb, det nördprogram Posehn och Patton Oswalt hade under utveckling på Comedy Central tidigare i år (och som bland annat Wired entusiastiskt rapporterade om i vintras). Synd, det verkade lovande - att tränga in resterna i The Showbiz Show verkar mest förvirrat.

2 kommentarer:

John Eje Thelin sa...

Ja, mycket hellre Posehn och Oswalt än Spade, any day. Även om Posehn var osedvanligt dålig här.

Observera att David Spade faktiskt hade ett liknande stående inslag på SNL: Spade in America. Det är nog utifrån det man byggt programmet, snarare än att man tagit in Spade efteråt.

Men det är ändå Brillstein/Grey som ligger bakom, så programmet lär arta sig, tror jag.

Martin Degrell sa...

"Kemin" mellan Posehn och Spade var ryslig - hela inslaget var märkligt. Vi får väl se om de behåller det.

Håller med om att Brillstein/Grey ändå får mig att hoppas - programmet har ju som sagt vissa förutsättningar att bli bra.