Det som är så bra med chili är att den kan göras på så många olika sätt, jag har nog aldrig träffat två personer som gjort sin chili på samma sätt. Hursomhelst, min standard-gryta brukar se ut ungefär såhär:
2 grovhackade stora gula lökar 2 stora röda paprikor 800 g nötfärs (blandfärs funkar också) motsv 3 burkar krossade tomater 50 cl öl motsv 3-4 burkar bönor av valfritt slag (Zeta är att föredra) Shelby's Original Texas Brand
Fräs lök, släng i färsen, tillsätt hela Shelby-kitet och öl. Låt det gegga ihop, tillsätt tomaterna. Låt puttra åtminstone 30 min (ju längre desto bättre). Tillsätt bönorna, låt puttra ytterligare 30-90 minuter (beroende på hur otålig man är och huruvida man använt burkbönor eller egna blötlagda; i det senare fallet brukar jag låta det stå i minst två timmar). Hacka upp paprikorna i 2-3-centimetersbitar, lägg i. Låt puttra ytterligare 20-30 minuter. Ta av plattan. Tillsätt majzena-mixen i Shelbys-kitet vid behov.
Servera med vitt bröd och valfri hotsauce om det inte är starkt nog.
Inte direkt kärnfysik, inte ens en exakt vetenskap, de flesta ingredienserna kan varieras eller bytas ut - men Shelbys-kitet är ett måste, har du väl börjat använda den finns det ingen återvändo.
Var hittar man Shelby's Original Texas Brand Chili Kit? Har tittat lite halvengagerat efter det när jag har handlat, men har inte varit riktigt sugen på chili ... förrän idag.
5 kommentarer:
Säg till nästa gång så tar jag med mig biran!
Kan man få det hemliga receptet?
Det som är så bra med chili är att den kan göras på så många olika sätt, jag har nog aldrig träffat två personer som gjort sin chili på samma sätt. Hursomhelst, min standard-gryta brukar se ut ungefär såhär:
2 grovhackade stora gula lökar
2 stora röda paprikor
800 g nötfärs (blandfärs funkar också)
motsv 3 burkar krossade tomater
50 cl öl
motsv 3-4 burkar bönor av valfritt slag (Zeta är att föredra)
Shelby's Original Texas Brand
Fräs lök, släng i färsen, tillsätt hela Shelby-kitet och öl. Låt det gegga ihop, tillsätt tomaterna. Låt puttra åtminstone 30 min (ju längre desto bättre). Tillsätt bönorna, låt puttra ytterligare 30-90 minuter (beroende på hur otålig man är och huruvida man använt burkbönor eller egna blötlagda; i det senare fallet brukar jag låta det stå i minst två timmar). Hacka upp paprikorna i 2-3-centimetersbitar, lägg i. Låt puttra ytterligare 20-30 minuter. Ta av plattan. Tillsätt majzena-mixen i Shelbys-kitet vid behov.
Servera med vitt bröd och valfri hotsauce om det inte är starkt nog.
Inte direkt kärnfysik, inte ens en exakt vetenskap, de flesta ingredienserna kan varieras eller bytas ut - men Shelbys-kitet är ett måste, har du väl börjat använda den finns det ingen återvändo.
Var hittar man Shelby's Original Texas Brand Chili Kit? Har tittat lite halvengagerat efter det när jag har handlat, men har inte varit riktigt sugen på chili ... förrän idag.
I Malmö hittar du Shelby's på Grays American Store vid Södertull. Bästa stället för chili/hotsauce-relaterade grejer.
I Stockholm finns också Grays (på Odengatan 39), men jag kan inte lova att de har Shelby's, sortimenten skiljer sig nämligen åt en aning.
Skicka en kommentar