lördag 5 november 2005

Lokalsinne

En kul sak att fundera på: vilka städer i Sverige och världen hittar du i? Tänkte på detta när jag knallade omkring i Lund igår. Har aldrig bott där men hittar ändå ganska bra efter alla åren på universitetet.

Städer jag känner väl (dvs kan identifiera gatunamn, koppla ihop platser, ge vägbeskrivningar, osv): Malmö, Lund, Karlskrona
Städer jag hittar i (dvs kan ta mig från punkt A till B, ha en generell uppfattning om vart jag befinner mig, osv): Stockholm, Göteborg, Helsingborg, London, Prag, Köpenhamn
Städer jag med lite tur kan hitta i (dvs från och till tågstationen, till icke namngivna men beskrivna platser, osv): ...Borås?

Disclaimern är förstås att detta gäller stadskärnor, de centrala bitarna av staden. Jag hittar lika lite i Lindängen som i Buenos Aires.

2 kommentarer:

Syrran sa...

Hmm, intressant fundering.
Hittar riktigt bra i Karlskrona, London och Kalmar, relativt bra i Malmö, men är ganska lost i både Stockholm och Göteborg. Vad säger det om mitt liv?

Islands-Anna sa...

Numera hittar jag alldeles utmärkt i Reykjavik. City. Har hört att stan till ytan är som Rom, men utan flotta gamla antika rester. Finns dock ett hus från början av 1800-talet. Det renoveras just nu.
Alla ska ha en trädgård och helst inte bo så nära grannen, som om de fortfarande bor på landet. Därav storleken på stan. Av det som ligger utan för centrumkärnan hittar jag till badhuset. Det räcker.
Förresten har du glömt att skriva nåt om energipillret "Gold digger", med Kanye West och den otroooligt cooola Jamie Foxx.