onsdag 9 november 2005

Bortskämd

Istället för att gå på 2 x pressvisning idag stannar jag hemma och ägnar mig åt DVD-inköp och reseförberedelser. Förr, innan jag hade möjlighet att gå på pressvisningar, brukade jag hata de som kunde gå men inte gjorde det, för att de inte orkade eller hade tid - barbarer! kulturskymning! - men nu märker jag till min stora förskräckelse att jag själv börjar utveckla samma ointresse inför allt fler filmer. "Jag ser den på DVD istället", "Den verkar inte så värst bra", "Lunchekot börjar snart", osv. Dåliga ursäkter - förhandsvisningar är ju fortfarande lite lyxigt, om man nu hade glömt det: man får se filmen, utan reklam, innan premiären, gratis, på dagtid i en nästan tom salong, och i princip utan krav på motprestation.

Jag måste skärpa mig. Å andra sidan: The Constant Gardener och Elizabethtown - de verkar faktiskt inte så värst bra. Jag ser dem på DVD istället. Och nu börjar Lunchekot.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Och jag som inte kan bärga mig innan jag får ta del av lite sköna popkulturella referenser och vackra tillrättalagda miljöer. Tänk vad livet är orättvist ibland.

Anonym sa...

Jag försöker föreställa mig om jag någonsin skulle ha tid att gå, även om jag hade möjligheten. Skulle vara mellan blöjbyte och bokläsning då...

Martin Degrell sa...

Kulturskymningen fortsätter - en sent insatt visning av The Forty Year Old Virgin får stryka på foten idag. Men nu faktiskt motvilligt: hinner helt enkelt inte.