onsdag 23 november 2005

Dagens WTF

Surfar in på dn.se. Något känns konstigt. Men vad?Mycket Daniel Clowes den senaste tiden. Liksom Anna såg jag delar av Ghost World igår - gillade den lika mycket som jag alltid gjort. Måste hänga upp affischen som ramförsedd och fin står och dammar i ett hörn av salongen! Scarlett (som fyllde 21 igår - coincidence, SVT?), numera superstjärna, spelar andrafiol till Thora "Dungeons & Dragons verkar vara ett bra karriärval" Birch. Bara en sån sak. Såg scenen där Birch lämnar pengar till creepy-halvnazi-seriekillen - "how punk!" - perfekt spelad av Pat Healy, som alla trivianördar vet också spelar bägge apotekarna (den som rånmördas i början och den som betjänar Julianne Moore) i PTAs Magnolia. Till skillnad från Anna har jag aldrig träffat Clowes, däremot råkar jag just nu läsa hans seriealbum Caricature, som samlar nio historier om vilsna själar, riktiga Clowes-karaktärer. Det är som alltid makalöst bra, från den tonsäkra berättarrösten (som han gärna använder) till de fina och behärskade illustrationerna.

***

Har precis inköpt säsongens första laddning glögg - mest spänd är jag på Blossas specialare, i år gjord på Armagnac och hjortron. Även Dufvenkrooks vita med vanilj, och Blossas vanliga vinglögg, står redo att avsmakas. Premiär imorgon (i samband med privat visning av WHAS), men jag kommer nog inte att kunna hålla mig. Framför Liverpool-Betis ikväll smygs det nog igång.

3 kommentarer:

mr. miller sa...

Glöggen den glöggen! Mystiska fina dryck. Själv är jag barnsligt förtjust i Blossas starkvinsglögg. Smakade ett flertal nya sorter förra året. Märklighetspris vann defenitivt äppleglöggen. Slimegrön flaska och mycket märklig smak. Vi får väl se vad 2005 har att erbjuda. Ser framemot vaniljprylen.

Syrran sa...

Vad sugen jag blev. Blossas specialglögg har faktiskt alltid hållit vad den lovar. Kan det funka som medhavd dricka på 30-årsfest tro? Kanske bättre dagen efter, det är trots första advent på söndag.

Martin Degrell sa...

Specialaren var väldigt god rumstempererad, jag provsmakade den igår. Skulle tro att den funkar bra som present i alla sammanhang, åtminstone så här års. Julklapp, födelsedagspresent, värdpresent, etc. Mycket fin flaska också.