torsdag 10 november 2005

Pass the Mic


Hämtade ut mitt nya pass idag, nya röda modellen. Väldigt besviken. Det ser ju ut som ett helt vanligt pass. Var finns de biometriska uppgifterna? Datan om blodgrupp och genetiska defekter? Inga 3D-hologram så långt ögat når, inte ens en röst som säger "välkommen, medborgare Degrell" på 12 språk varje gång jag öppnar det. Enda skillnaden med förfarandet var att snuten själv tog fotot, att jag inte fick le, och att det var lite dyrare än förr. Tillfälliga pass ska man verkligen akta sig för - de kostar sedan 1 oktober 900 kr.

Imorgon drar jag till London i ett par dagar för öl, umgänge och kültür. En slapp, fattig bloggvecka går således mot sitt trötta slut. Kanske hittar jag en uppkoppling någonstans i detta Europas bästa u-land, vi får se. Vid abstinens kan man kolla in Detoured, som kors i taket uppdaterats med en längre filmtext den här veckan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar som om du hade rätt om Elizabethtown ändå, lite för tillrättalagd, lite för bleka karaktärer. Enligt dom som vet och dom brukar ha rätt. Fan, känner mig snuvad på konfekten! Å andra sidan såg jag Crash igår, så jag är glad ändå.

Syrran sa...

Du otäcking där. Hoppas vädret vänder eller att du trots allt har varma kläder med dig. Annars finns det alltd skumma gallerier att hänga på som förhoppningsvis är någorlunda uppvärmda.

Maria sa...

Ah, monsieur Degrell, man måste ju göra som jag, dvs lämna in ett trasigt gammalt pass. Då blir det gratis, serru! Fast nog var den nya proceduren tuffare än den gamla, lite hi-tech sådär? Fast jag var lite nervös för att de skulle mäta mig på något modernt sätt och komma fram till att jag hade ljugit till mig en centimeter. Den är mitt övertag gentemot min mor... Nåja, hoppas vi ses snart, annars får jag väl tänka in din närvaro i London när jag åker om några veckor... Kram!