söndag 8 juni 2008

EM, dag 1OK, min första prognos var väl sådär. Koller var trött, Portugal vann, Ronaldo fick en del frisparkar.

Jag tyckte synd om Schweiz, de borde fått en straff. Och Frey Frei, vilken tragedi! Stackare. Tjeckien hade tur.

Portugal-Turkiet var också ganska jämnt, det hade inte varit oförtjänt om Turkiet fått utjämna, deras press precis innan 2-0 var tung. Jag har också i största allmänhet svårt för Portugal - jag håller otidsenligt fast vid principen att döma ett lag i stor utsträckning efter dess sportslighet, efter hur sympatiska dess spelare och ledare tycks vara, och jag har problem med hur Portugal åtminstone historiskt har agerat i mästerskapssammanhang, från Big Phil och neråt i organisationen, på bänk och på plan. Ronaldo har dock blivit bättre under sina år i Manchester. Hursomhelst har jag svårt att se hur de ska kunna gå hela vägen, jag ser inte bredden och slagkraftigheten i längden - men de är media darlings och förståeligt populära bland neutrala åskådare, notera i viss media hur deras seger igår beskrivs som att de "breeezed past Turkey".

Dagens huvudlösa prognos: Tyskland vinner lite trött mot Polen. Ett piggt Kroatien krossar Österrike, vars nationalkaraktär snart befinner sig så långt ner på skalan att det knappt är mätbart. (Intressant pep talk från Slaven Bilic häromdagen, förresten: "Utan Eduardo är vi inte ett tillräckligt bra lag för EM." That's the spirit! Å andra sidan är Bilic den enda förbundskaptenen som skrivit sitt lags EM-låt, så respekt åt honom, antar jag.)


Andra bloggar om: ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Österrike var väl värda ett poäng med tanke på hur kroaterna spelade.

Anonym sa...

Ja, det är sannerligen synd om Frey som inte kommer få stå i mål för Frankrike i detta em. Ännu mer synd är det om schweizaren Frei som pajade korsbandet eller annat band och missar resten av turneringen. Jag vill gärna att du har ett "lika-som-bär"-segment under em (fast inte med det namnet för det är tråkigt), jag kan tipsa om den första: Iaquinta och Mario Gomez.

Martin Degrell sa...

Vad sägs om den här, herr besserwisser?

Niko Kovač och Michael Wincott.

Anonym sa...

Ha! Mycket bra! En med svt-anknytning; Anna Pohjanen och Tina Fey.

Jag ber om ursäkt för min näsvishet, jobbar hårt för att komma till bukt med den delen av min personlighet.

Anonym sa...

Niko Kovac och Robert Kovac är kusligt lika varandra.

Guardians EM-pod är för övrigt ett skämt jämfört med ordinarie sändningar. Trötta skämt som levereras som något ur Snacka om nyheter och Glendennings alkoholism och kändisfascination får alldeles för mycket uppmärksamhet.

Anonym sa...

Ville bara påminna om att "Åby" på sin tid skrev Sveriges VM-låt "Vi är svenska fotbollsgrabbar" inför VM 74. I övrigt hittar jag få likheter mellan Åby och Bilic

Martin Degrell sa...

Förutom ring i örat, då.