fredag 6 juni 2008

Dokumentärt

Jag satt på en pizzeria i Majorna i söndags då jag fick ett sms som löd: "the jig is up". Det handlade om den dokumentärfilm jag just nu gör tillsammans med Jesper Ganslandt, och jag blev en smula nervös. Jag hade likt en idiot glömt bort att SFI numera varje månad skickar ut pressreleaser om vilka filmer de tilldelat stöd, och hade i vanlig ordning, bara någon dag tidigare, raderat mailet när jag fick det, utan att ta en närmare titt eller tänka efter lite. Pressutskicket hade lett till en TT-notis, som sedan plockats upp av flera tidningar. Logiskt. Men mitt kontrollbehov, och det faktum att vi inte riktigt tänkt klart kring hur vi tänkt förhålla oss till den eventuella uppmärksamhet filmen får, gjorde mig ändå lite överrumplad där jag satt och slafsade i mig kebabpizza och var upptagen med tankar om tidsresor och tatueringar.

Men så är det alltså. Vår film, som heter Filmen jag inte pratar om längre, har fått stöd från SFI, och det är väldigt roligt och uppmuntrande, men såklart också ångestframkallande. Vi är mitt uppe i arbetet med den, så jag vill avhålla mig från att i detalj gå in på exakt vad den handlar om, vilket format det blir, när den blir klar, hur distributionen ska funka, etc. Tids nog utkristalliseras det ändå, och då skriver jag om det här. Jag kan dock förtydliga att det är en dokumentär, den blir kanske en timme lång, och den tar sitt avstamp i IT-bubblans slutskede. Det är alltså inte en "kortfilm om IT-bubblan", som TT fick det till. Mer än så kan jag inte säga just nu.

Lite senare i sommar hoppas vi få klart en ordentlig trailer och kanske några klipp som vi kan dela med oss av (igen, watch this space). För tillfället har vi dock en teaser, som man kan ladda ner här.


Andra bloggar om: , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerar å det varmaste, extremt välförtjänt!
Själv hoppas jag på en svensk "Overnight"... men vi får väl se!

piccolo sa...

Hahaha! Förbannat svårt att få ner den där teasern, men det var värt det.

Och visst blir man sugen på att se mer.

/Johan T