onsdag 21 juni 2006

SVE 2 - ENG 2



Var: hos Totto & Lulla, Malmö
Sällskap: Totto, Lulla, Luke, Doris
Mat/dryck: chips, korv, jordgubbar, glass, öl (efter vegetarisk lasagne)
Stämning: god, oväntat avslappnad (men därmed oroande)
Övrigt: Såg matchen med bland andra en engelsman (som dock är ganska ointresserad av fotboll, så risken för hån var liten). Första halvlek var förskräcklig. Målet var enastående, men vårt spel var bedrövligt - vi hade ingenting, vi var sist på alla bollar, alla returer, allting. Henrik ringde från London i halvtid - irriterad över inte bara vårt spel utan även ITV:s kommentatorer. Det enda jag kände (förutom: det är nog ändå lugnt vad gäller avancemang, PAR leder) var: låt det åtminstone inte bli pinsamt, återupprätta hedern, gör några snygga försök så det inte ser dumt ut. Och vilken förändring till andra! Vad hände? Fasta situationer som vi är så dåliga på! Allbäcks mål var det 2000:e i VM:s historia! Vi borde fått in ett par till - vi dominerade. 2-2-kvitteringen var ett riktigt klassiskt gammalt Sverige-mål - grötigt, meckigt, ganska fult, men mål lik förbannat. Nu möter vi Tyskland på lördag, och såhär känner jag: nu har vi gått vidare från gruppen, och det känns bra. Jag har inga förhoppningar om Tysklandsmötet, jag tror det blir för mycket. Och ärligt talat - när vi spelar så dåligt som i dagens första halvlek förtjänar vi inte att komma längre. Laget gör det - Lagerbäck gör det inte. Han måste gå. Och det kommer aldrig att ske, såklart.

Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo, spelarna sa att de hade fått order inför första halvlek av Lagerbäck att inte spela "galen anfallsfotboll". Den riktiga kampviljan kom också först när England hade gjort mål. Trist att se att det är något som håller dem tillbaka.

Anonym sa...

"Något", är du säker på att du inte menar "någon"? ;-)

Inte mycket att glädjas åt i den här matchen förutom de första 20 minutrarna av andra och Teddy Lucic, som jag faktiskt tyckte var bra genomgående.

Jag har heller inga förhoppningar inför Tysklandsmatchen. Vi är i alla fall över skamgränsen och det får vi väl vara glada för. Det är nästan så jag hoppas på att vi får spö av Tyskland med typ 8-0 för vi förtjänar verkligen inte att gå vidare. Verkligen dåligt spel i första halvan och vid 2-1 till England i andra stod ju Gerrard i princip helt omarkerad.

hälsar
Henrik

Anonym sa...

Lucic svarade för alldeles för många hopplösa felpassningar... Edman var bäste back, Alexandersson fick för mycket lovord, hann inte alls med vid Coles 1-0-mål.
Sen måste man häpna över att en människa (Kim Källström) kan ha en sämre svängradie än en gammal Scania Vabis.