fredag 24 februari 2012

The World's Greatest Tea CopywriterEn fantastiskt rolig sketch från gamla Late Night with Conan O'Brien. Med bland andra det ojämförliga geniet Jon Glaser. Det här fångar allt som var bra med Late Night - det absurda, surrealistiska, vildsinta - men samtidigt är det sjukt välskrivet och rakt igenom övertygande genomfört. Glaser och Brian McCann gör precis vad man ska i dylika sketcher: de går in för det helt och hållet, utan några ironiska vinkningar till publiken (hallå Jimmy Fallon). Commitment. Jag skulle kunna ägna - och gör det med oroande regelbundenhet - timmar åt att youtuba mig igenom gamla klipp från Late Night. NBC har ju efter skilsmässan dammsugit nätet efter klipp och raderat rubbet, i bästa/värsta historierevisionistanda, men fansen är många och ihärdiga, och nästan allt ploppar upp igen, dock i mycket varierande kvalitet.

Conans år i New York var utan tvivel hans bästa.

2 kommentarer:

Dr sa...

Jag svarar på din flurry of inlägg med en flurry of kommentarer (well, två).

Apropå absurdt och surrealistiskt, sett Noel Fielding's Luxury Comedy? Om inte, ta den här scenen som ett ganska bra sample av seriens stil (man kan tro att det finns en back story men det gör det inte):

http://www.youtube.com/watch?v=KcdCQM_rxMM

Martin Degrell sa...

Luxury Comedy: väldigt ojämnt, men när det är roligt är det väldigt roligt. Jag tror dock verkligen att Noel behöver Julian - han har ofta roliga premisser och idéer, men ingen som kan disciplinera honom och förvandla idéerna till sketcher/skämt. Väldigt ofta går det på tomgång, och det är sjukt frustrerande att titta på. Men som helhet gillar jag ändå Luxury Comedy. Det finns tillräckligt mycket kul där för att fortsätta titta.