tisdag 17 november 2009

PFT till Malmö?

Jag såg Louis CK i London igen, nu i fredags. Det var toppen, hur bra som helst, men nu tänkte jag prata om en annan prominent amerikansk komiker.

Jag har nämligen precis startat en Facebook-grupp som heter Paul F. Tompkins till Malmö!. Målet med gruppen är att få en av världens roligaste människor att komma över till Malmö och uppträda med sin ståupp-show. Hurnärvar är inte så viktigt just nu men det viktigaste är att han kommer. Och det gör han, om 300 personer går med i Facebook-gruppen och lovar att komma och se honom om/när han dyker upp.

Bakgrunden till detta kan man läsa om här, och det börjar bli en liten rörelse - det dyker upp nya initiativ varje vecka, hittills bara från nordamerikanska städer, som vill att PFT kommer och besöker just dem. Samma sak gäller för alla: kommer de upp i 300 pers så blir det av. Jag frågade Paul om tröskeln var högre för städer utanför Amerika - kanske 400 pers? - men han sa nej, samma gäller för alla. Däremot är det ju rimligt att tro att Paul avlägger ett eventuellt besök här i samband med att han har samlat ihop andra gig i Europa. Det kan alltså dröja. Men jag är säker på att han kommer, med lite uppmuntran.

In other news så släpps PFT:s nya humor-CD Freak WharfAST Records den 1 december. Och rykten gör gällande att det även kan bli aktuellt med en vinylutgåva...

1 kommentar:

eff sa...

En del av mig vill att Tompkins ska spela Haddock i Tintinfilmen, och Eddie Izzard ska spela Castafiore.