tisdag 17 november 2009

Nu tjatar jag igenIkväll inleder WFMU ett 24 Hour Emergency Fundraising Marathon. I dessa tuffa ekonomiska tider har världens bästa och kanske mest idealistiska radiostation (som utöver ekonomiskt stöd från sina lyssnare vägrar ta emot sponsring och annan finansiering) riktigt knackigt. Det årliga maratonet i våras gick bra, men man har fortfarande problem med att få årets budget att gå ihop. Därför genomför man nu denna extraordinära åtgärd, som bara inträffat vid två tidigare tillfällen i WFMU:s femtioåriga historia. Med start ikväll och ett dygn framåt handlar allt på WFMU om att locka tillräckligt många donationer för att lyckas hålla sig igång ett år till. Om du undrar varför du borde stödja en station som WFMU (utöver mina rekommendationer) förklarar stationschef Ken Freedman hur landet ligger här.

Det är ingen slump att man lägger maratonet på en tisdag. Tom Scharplings The Best Show on WFMU är stationens utan jämförelse största donationsmagnet. Liksom vid det vanliga maratonet finns det massor av swag att få om man skänker pengar - all info om det finns här. (På bilden ovan kan man se Jay-Z och Beyonce rocka den t-shirt som Michael Kupperman designat för Best Shows swag-paket.)

Det blir en all-nighter det här.

6 kommentarer:

Abcderik sa...

Jag donerade utan att tveka igår kväll via hemsidan så ditt tidigare tjat har helt klart fungerat.

Jag håller som bäst på att lyssna igenom vårens podcastavsnitt av The Best Show och vill absolut inte tänka mig en värld utan programmet. Är helt såld. Jag gillar hur Wurster återkommande försöker "smutsa" till stämmningen i programmet. Och hur de lyckas få ihop alla sketcherna... Helt otroligt. Och jag älskar gästerna. Spike och Fredericks. Wow.

Hoppas stationen klarar sig.

Martin Degrell sa...

Du är en god och generös själ, Abcderik!

Dr sa...

Iom summan jag precis skänkte till Mike show så har Wfmu fått mer av mina pengar i år än Unicef och WWF tillsammans. Det känns delvis fel men delvis som en korrekt bild av mina prioriteringar.

Anna R sa...

Häftigt att följa donationerna på twitter. Som gammal upsalite hjälpte jag till under tidigt 90-tal, på den tiden wfmu fortfarande låg på campus i East Orange. Minns hur jag fick skäll för att mitt taffliga teveinslag inte var tillräckligt MTV. Har inte lyssnat på 14 år men antar att det streamas nu?

Martin Degrell sa...

Ja, allt streamas via wfmu.org, och dessutom har man en ansenlig mängd podcasts som också är väldigt populära. Jag tror faktiskt att 2008 var året då man för första gången hade fler lyssnare via nätet än via den vanliga marksändaren.

Roligt att du går way back med WFMU! Jag har besökt stationen ett par gånger, men bara i de nuvarande lokalerna i Jersey City.

Anna R sa...

Måste gå in och lyssna. Min gamla lärare i journalistik Steve K var en WFMU-entusiast, han körde en blue grass-show som jag tror att gör fortfarande, han uppmanade oss att hänga nere vid stationen.
Ken Freedman var station manager på den tiden också.
Nu ska jag se till att lyssna på The Best Show, blir väldigt nyfiken.