onsdag 18 november 2009

'tis the season

Det vore såklart tjänstefel av mig att inte dela med mig av det här. För andra året i rad ger humorklubben och LA-institutionen Comedy Death Ray ut en kalender. 2009 års version var en ironisk drift med andra smaklösa kändiskalendrar - man samlade en massa usual suspects från LA:s alt-scen (Todd Glass, Jimmy Pardo, Doug Benson osv) och placerade dem i ganska tacky säsongsbetonade miljöer, en per månad, photoshopped to perfection. Kalenderns dagar fylldes sedan av humoristisk trivia (november månad påminner till exempel korrekt om Thanksgiving men listar också Chris Hardwicks födelsedag och "Murder Your Imaginary Friend Day"). Väldigt rolig grej att ha på väggen, men också ganska svår att förklara för folk som stannar till vid den och undrar varför Patton Oswalt är utklädd till Uncle Sam.

Den kommande kalendern för 2010 tycks vara i samma stil, men Scott Aukerman, hjärnan bakom CDR, har även passat på att spela in en julskiva med västkustens humorelit, en skiva som säljs i samband med kalendern (via AST Records). Ska vi gissa att sånginsatserna kommer att pendla mellan bra (Sarah Silverman) och inte-så-bra (Paul Scheer)? Som grädde på moset har CDR-gänget spelat in en cover på Do They Know It's Christmas?. Och gjort en video. Som ser ut såhär:Denna moderna version av Band Aid kallas The Comedy Death-Ray Xmas Nativity Choir och består av, i tur och ordning, Paul F. Tompkins, R.O. Manse, Tig Notaro, Rob Huebel, Patton Oswalt, Mike Phirman, Jimmy Pardo, Brian Posehn & Scott Aukerman, Garfunkel & Oates, Aimee Mann, Chris Hardwick, Paul Scheer & June Diane Raphael, Doug Benson, Mary Lynn Rajskub, Nick Thune, "Weird Al" Yankovic, Cracked Out, Dragon Boy Suede, Natasha Leggero, Thomas Lennon & Ed Helms.

Jag vet inte. Kanske måste man vara bekant med flertalet av dessa komiker, och Scott Aukermans humor i synnerhet, för att gilla det. Jag tycker det är det roligaste jag sett/hört den här veckan.

2 kommentarer:

Henrik Ö sa...

Skulle vara kul att höra dina kommentarer på det här: http://www.avclub.com/articles/the-best-comedy-albums-of-the-decade,35403/

Martin Degrell sa...

Det kommer!