söndag 23 september 2007

Kermode x 2

Två anmärkningsvärda Mark Kermode-relaterade grejer i veckan som gått.

1. Först i fredags hade Death Proof biopremiär i England, och Kermode recenserade den för Five Live. Jag har tidigare länkat till Kermodes förhandssågning av Tarantino i samband med premiären av Hostel 2, men här går han mer rakt på sak. Elakt, smattrande och inte utan poänger. Jag har klippt ut det aktuella avsnittet. Lyssna:



2. Idag publicerar The Observer en intressant artikel i vilken Kermode ställs mot väggen för att konsekvent ha ignorerat tv-mediet i över tjugo år. Det låter vansinnigt, men Dr K är en så bindgalen filmpurist att han tycker tv per automatik är en lägre stående konstform - och de senaste tio årens uppryckning av tv-drama etc har inte gjort något för att få honom att ompröva den positionen. The Observer gav således Kermode en hel hög DVDs av de senaste årens främsta tv-produktioner, och bad honom återkomma med en rapport när han sett alltihop. Resultatet är en lång text med en del medgivande från Kermodes sida, men också med ett försvar av sin alltmer otidsenliga attityd mot tv-mediet.

Läs artikeln här
Läs Kermodes blogg-inlägg om artikeln här


Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

Erik sa...

Tack för tipset om denna man som jag aldrig hört talas om. Onekligen kul att lyssna på!

Aumua sa...

Har han någon podcast eller dylikt? Mina ögon kan inte störas med att behöva läsa saker. Det är ju 2007 för guds skull.

Martin Degrell sa...

Visst har han en podcast, det är därifrån klippet är hämtat. Lyssna på streamade arkiv här. Feed här. Feeden har tyvärr inget arkiv, bara senaste avsnittet finns tillgängligt.

Aumua sa...

Tackar tackar!