tisdag 18 september 2007

Tims standup

Tim Heidecker är inte bara sketchhumorist, han är även begåvad ståuppare:
Andra bloggar om: ,

10 kommentarer:

eff sa...

Stilen är ju ganska oortodox om man säger så. Lite Andy Kaufman och Tommy Cooper (fast medvetet dåliga skämt i stället för trollerier) och allt möjligt.

Martin Degrell sa...

Han är som en timid Neil Hamburger! (Kolla upp honom om du inte redan har det.)

eff sa...

Skall kolla upp!

Förresten, en sak jag tänkt fråga. Har du något tips om sajter eller tidningar som recenserar eller skriver om ståuppare? Har Googlat lite men inte hittat nåt direkt. Pitchfork recenserar oftast bara SubPops ståuppare (Cross och Oswalt, typ).

Rent allmänt nämner många bloggar folk som Pablo Francisco eller Dane Cook men det är inte min kopp te alls.

Har för övrigt börjat lyssna lite lätt på The Best Show (kräver koncentration). Jag måste erkänna att jag älskar saker som långa arga diskussioner kring Whirlyball.

Martin Degrell sa...

Det hedrar dig att du a) inte gillar Pablo och Dane, och b) att du så smått börjat kolla in The Best Show. Diskussionen senast (med Ted Leo och Henry Owings) om whirlyball blev ganska inspirerad. Om du däremot vill kolla in mer koncentrerat humorutbud c/o The Best Show - dvs klipp från programmet med Jon Wurster som ringer up Tom Scharpling - rekommenderar jag Best Show Vault, som jag co-hostar.

Angående standup-sajter kan jag exvis rekommendera Dead Frog - ganska nyhetsorienterad, men med en massa tips, recensioner etc om man är intresserad av det.

eff sa...

Ska kolla in the Vault.

Dead Frog var precis vad jag tänkt mig. Tack! Fick mig att för femtielfte gången återupptäcka Brian Regan. Jag glömmer alltid bort att han är bra tills jag stöter på honom igen och kommer på att jag glömt. (Är det bara jag eller har Dane Cook snott en hel del från just Regan vad gäller stil i framförandet?)

Martin Degrell sa...

Vem har Dane Cook inte snott från?

(zing!)

eff sa...

Haha!

eff sa...

Du kanske redan har sett det här. Om inte så tror jag du kommer gilla det.

Martin Degrell sa...

Ja, jag länkade till och med till den i somras! Väldigt roligt.

eff sa...

Gud, jag är så efter.

Skulle inte förvåna mig om jag såg den då och kommenterade i samma inlägg. Hobbysenil.