lördag 5 augusti 2006

Studio 60 - det ser bra utFörsta avsnittet av Aaron Sorkins nya serie Studio 60 on The Sunset Strip, ett bakom kulisserna-drama om en fiktiv, SNL-liknande humorshow, lovar gott. Samtidigt bjuder det inte på så många överraskningar - i positiv bemärkelse, eftersom förväntningarna från min sida var ganska höga. Jag förväntade mig ett välskrivet, väloljat, rappt drama - och fick det. Innan jag sett några avsnit till avstår jag från att göra vidare analyser, men noterar:

  • Hur många - förutom vi som älskar TV om TV, och andra meta-varianter - kommer att gilla det här? Kommer Studio 60 att locka en tillräckligt stor publik?
  • Bradley Whitford spelar fortfarande Josh från West Wing, men förhoppningsvis utvecklas karaktären under seriens gång.
  • Seriens öppning var precis som förhandsmaterialet antytt som taget ur Network (1976) - humorshowens producent bryter ett inslag i direktsändning och börjar säga en massa syrliga sanningar om programmet och dess TV-station - men innan man hunnit bitcha om en ripoff slänger Sorkins snabbt in en rad repliker om just Network och dess författare Paddy Chayefsky. Snyggt räddat.  • Det producenten (spelad av Judd Hirsch) säger om showen - och i förlängningen dagens TV-landskap - är ganska bra. Kanske något förutsägbart, men kommentarerna kring just Studio 60 (direkt applicerbara på SNL) sitter där de ska.
  • När de "dåliga" sketcherna visas på showen tänker jag direkt på Cutting Edge Live, SNL-parodin i Bob Roberts.
Andra bloggar om: , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du sett avsnitt ett, eller sexminuters piloten? Jag kan tamejtusan inte hitta episod ett någonstans.

Avundsjukt,
Henrik

Martin Degrell sa...

Har sett hela första, det läckte ut för någon vecka sedan.

Jacob sa...

Verkar bra det här. Hoppas man inte behöver gilla typ SNL (som idag bara känns heltrött) för att gilla det bara. Och roligt att Network känns så aktuell än idag.