fredag 24 mars 2006

Heat Vision and Jack

1999 regisserade Ben Stiller ett pilotavsnitt för en TV-serie som hette Heat Vision and Jack åt Fox. Fox valde att inte gå vidare med projektet, men tack vare entusiastiska fans kan man nu se hela piloten på YouTube. Och det är utan konkurrens det roligaste jag sett den här veckan, även om jag kan förstå varför man inte valde att utveckla idén - den liknar mer ett långt och påkostat inslag ur The Ben Stiller Show eller Mr. Show än en riktig TV-serie.

Konceptet är lika absurt som svårslaget: Jack Black spelar en laglös astronaut som tillsammans med sin talande motorcykel Heat Vision (röst av Owen Wilson) flyr från NASA, som egentligen är en ond organisation och vill döda Jack efter ett misslyckat rymduppdrag som gett honom övermänsklig intelligens. NASA:s yrkesmördare leds av Ron Silver (som spelar sig själv!). Heat Vision och Jack drar från småstad till småstad, och försöker hålla låg profil, men de har en märklig förmåga att alltid hamna i trubbel med det lokala rättsväsendet eller med illasinnade utomjordingar.

Heat Vision and Jack är som en kombination av massor av ofta fåniga TV-serier från 70-80-talet med ensamma nästan-vigilantes i centrum - men den mest uppenbara referensen är givetvis Knight Rider.

I piloten kan man även se nyligen bortgångne Vincent Schiavelli som alien-besatt kock.

2 kommentarer:

John Eje Thelin sa...

Dude, _K_night Rider. Knight Industries, ju.

Martin Degrell sa...

Dang. Fixat - tack!