fredag 3 november 2006

RIP Adrienne ShellyJag tänkte att mitt förra inlägg skulle bli mitt sista på ett par dagar, men så hinner jag knappt publicera det förrän jag nås av en nyhet som på riktigt får mig att sjunka ihop och bli alldeles sorgsen, såhär på fredagskvällningen: Adrienne Shelly är död.

När jag startade den här bloggen för ett drygt år sedan handlade ett av mina första inlägg om Adrienne, blott det andra jag skrev faktiskt. Jag hade sett henne skymta förbi i Factotum och påmints om hur fantastisk hon är, och var. Och just skymta förbi var vad hon gjorde de sista åren. I likhet med Hal Hartley, regissören som förde fram henne som leading lady i The Unbelievable Truth och Trust i början av nittiotalet, tonade hon bort och försvann ur synfältet. För inte så längesen kollade jag igenom några tidiga Hartley-filmer - äntligen finns de flesta på DVD - och blev, igen, tagen av Adriennes framtoning, hennes svala attityd, hennes svar på tal. Hon var perfekt i de där rollerna. Och nu är hon borta igen. Dödsorsak okänd, enligt artikeln.

Uppdaterad: som en av kommentarerna påpekar har historien fått en synnerligen vidrig och än mer tragisk vändning - från misstänkt självmord till mord.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag blev också lite ledsen över detta. Enligt Wikipedia hängde hos sig i badrummet, men polisen hittade fotspår i badkaret som inte tillhörde Adrienne. Oooh! En deckarintrig!

Anonym sa...

Hon blev mördad.

http://www.nypost.com/seven/11072006/news/regionalnews/stars_suicide_was_killer_cover_up_regionalnews_larry_celona__murray_weiss_and_dan_mangan.htm