fredag 3 november 2006

God helg

Imorgon åker jag till Bristol. Första gången! Filmvisningar, seminarier och annat i regi av FI:s systerorganisation Compass. Det blir garanterat väldigt lärorikt och kul, men redan innan vi kommit iväg har resan drabbats av en rad olyckor som gett smolk i bägaren - exempelvis kommer vi föga muntert tvingas åka skraltig flygbuss hela resan från Stansted till Bristol, vilket jag kan upplysa tar sådär fem timmar. Fem! Mot tågets 2,5. För att inte tala om komfortfaktorn. Som om Ryanair inte är tillräckligt plågsamt. Det var dock inte jag som tog det beslutet - out of my hands. Kommunikation i England, förutom inne i London, ter sig såväl dyr som långsam. Har pre-emptat eventuell tristess genom att proppa mp3-spelaren full av podcasts och musik - Willie Hutch, Tom Waits, Kompakt 7, Theo Parrish, Never Not Funny. En bok jag inte kommer att läsa slinker nog med också. Goda nyheter: det är helt ok temperatur i England. Kan möjligen hålla min begynnande förkylning under lock ett tag till.

På vägen tillbaka från Bristol hoppar jag av i London och spenderar ett par extradagar där; min doktor har rekommenderat minst ett besök på The Jerusalem, och jag ska även försöka hinna se någon biofilm som inte dyker upp här på ett tag (förslagsvis The Departed). Och kanske även Tate Modern. Såg att NFT kör en John Houston Huston-serie - Key Largo går på måndag. Hm...

(Ingen Borat-rapport från mig idag, har inte hunnit se den ännu. Här i Malmö har filmbolaget förhandsvisat den tusen och en gång, utan att säga till pressen - och samtidigt struntat i att ha en vanlig pressvisning. Jodå.

EDIT: Jag är tydligen inte ensam om att uppleva detta som underligt.)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag började tro att jag var Sveriges enda ickeinbjudna journalist. Skönt att vara i gott sällskap.

Have fun i Bristol och London, kan varna för att köerna till rutschkanan på Tate Modern var galet långa. Att du besöker biografen Prince Charles kan man kanske räkna med? The Electric också var bra, men där har jag ännu inte satt min fot. rapportera gärna om du gör det.

Anonym sa...

Eh... "The Electric lär också vara bra", ska det stå.

motherfakka sa...

upplevde du det som provocerande att inte vara bjuden?

Anonym sa...

Tja. Jag tittade förbi hos dig och upptäckte att du skrivit om en John Houston. Du tänker nog på John Huston. I alla fall är det ju han som gjort Key Largo. Hej hej från Gustav

Martin Degrell sa...

Nej nej, du tänker på en annan Key Largo...

(o:et är förstås oförsvarbart och tas härmed bort)

Martin Degrell sa...

motherfakka (if that is your real name): inte så mycket provocerad som irriterad; jag förstår inte poängen med att inte pressvisa en film och samtidigt vältra ut den i alla andra kanaler, förhandsvisningar, nyhetsartiklar, TV-inslag, etc etc. Förklaringen att det skulle ha med nya marknadsföringsinriktningar och dylikt att göra är ju bara löjlig. Med en potentiell flopp på händerna kan jag någonstans förstå att man vill undvika all sorts publicitet eftersom man antar att allt kommer att skada filmen, men med en film som Borat, som på förhand är en av årets mest positivt omskrivna och hypade filmer, är det bara nuts.