torsdag 23 november 2006

Istället för filmfestivalKom hem från Stockholms filmfestival i tisdags. Jag gjorde nog inget större avtryck. För det första borde jag ha åkt upp antingen veckan innan festivalen, när alla pressvisningar kördes, eller nu under andra halvan, då filmerna jag faktiskt ville se visas. Så kan det gå när man tvingas boka biljetter innan programmet släpps. Ägnade istället större delen av vistelsen åt umgänge med goda vänner, framförallt under kvällstid (mat och dryck trumfar överfulla biosalonger).

Lyckades med bedriften att se totalt noll (0) filmer inom ramen för den faktiska festivalen, men hann ändå med en del: bland annat en pressvisning av spanska DarkBlueAlmostBlack (snygg musik och ett rörligt kameraarbete som påminner om Robert Elswit), en visning av Half Nelson (överraskande klichébefriad) samt en intervju med regissören Ryan Fleck (sympatisk ung man), en workprint-visning av en ny svensk film med oförlåtligt dålig titel, och... Rocky Balboa. Den senare önskar jag återkomma till när den får svensk premiär. ("More sad than bad" är dock en bra engelskspråkig sammanfattning.)

Fredagens ambition att se något på festivalen var symptomatiskt: efter ett halvhjärtat försök att hitta något vettigt gick vi på Borat istället. Undrar om jag kommer att vara mer disciplinerad i Göteborg. Criswell predicts: nej.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Jakob sa...

Hur gillade du Borat?

Martin Degrell sa...

Jag tyckte den var helt OK, men inte i närheten av de höjder som den nästan ofrånkomligt inte kunde nå efter all hype. Den var ungefär som jag väntat mig, men jag förvånades mest över att det var så få skits jag inte sett förr - om man räknas samman allt man sett i form av TV-inslag, trailers, YouTube-klipp och annat återstår det bara en handfull grejer, vilket var lite oväntat.

Det bästa är såklart Cohens prestation, som är helt makalös rakt igenom - avancerad method acting. Tänk vad kul om han skulle kunna få någon skådespelarutmärkelse i samband med alla "årets bästa"-grejer som just nu förbereds.