fredag 10 mars 2006

Sorg

Den här veckan sörjer jag och Nina Persson att vårt favorithak på Friisgatan tycks ha lagt ner. Stället med många namn - EU-mat, Kebabvärlden, Din Favorit Falafel - står tomt sedan några dagar, och jag kan inte låta bli att tro att de blivit utkörda; liksom Baltzargatan för ett par år sedan håller rigesidan av Friisgatan successivt på att städas upp och bli finare. Finare i betydelsen: inga kebabställen, inga jourbutiker, inga underliga små affärsverksamheter som inte lockar folk med stora plånböcker. Jag har inget emot att gatan rustas upp och blir lite trevligare, men inte om priset är att bli av med stans bästa kebabrullar. Frågan är vad som nu kommer istället. Inte sushi. Knappast thai. Möjligen en stylad indisk takeaway.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så sorgligt, så hemskt tråkigt. Det låg ju så nära och var både gott och billigt.

Anonym sa...

Stylad indisk takeaway. Vild gissning eller önsketänkande?

Martin Degrell sa...

Inte så vild gissning, eftersom indiskt käk åtminstone inte är överetablerat i kvarteren, och det kan tänkas locka samma typ av klientel som Musashi (sushistället längre ner på gatan), om det förpackas rätt (urbant, stylat, lite dyrt). Önsketänkande? Tja. Varken bättre eller sämre än något annat.

Frågan är vad för andra alternativ som finns? Något riktigt udda vore roligt - laxställe, smörgåstårtställe, rå vigg-ställe.

Vad sägs om ett riktigt bra bagelställe? Finns inte direkt något utbud på den fronten.

Anonym sa...

Bra bagelställe, gärna då med en sur judisk matronatyp bakom disken som pratar engelska med New York-dialekt! Gjutet!

Ditt rå vigg-koncept kan ju så här i fågelinfluensans tider utvecklas till lite av en restaurangvärldens extreme sport: man serverar alla möjliga sorters råa fåglar utan att tala om var de kommer ifrån. Live dangerously!

F ö är det som behövs i Malmö en äkt-amerikansk roadside diner. Hamburgare, stek och sju påtår ingår i (det svaga) kaffet.

hälsar
Henrik