måndag 18 oktober 2010

S&W på emusic

Alltså nu blir det Best Show overload här snart, men jag upptäckte precis att emusic har Scharpling & Wursters samtliga fem plattor för nerladdning som mp3-or. En kredit för ett spår, dvs sådär 5-6 krediter för ett dubbelalbum. Det måste ju typ vara världens bästa deal jämte Fela Kuti. Och spåren som finns på plattorna finns inte längre arkiverade hos WFMU.

6 kommentarer:

abcderik sa...

Bra tips! Ska inhandlas snarast.

Två frågor:

1. Vet du något om statusen på Best Show-dvdn från vårens maraton?

2. Jag började lyssna runt 2007/2008 och ligger alltid några månader efter med lyssningen (vilket känns bra eftersom jag inte vill att avsnitten ska ta slut). Funderar ibland på att någon gång gräva ner mig ordentligt i arkivet. Vad säger du som har varit med: Har programmet ändrat karaktär om man jämför 2010 med 2000? Tog det ett tag innan formatet satte sig? Bra från början? Lite nyfiken.

Martin Degrell sa...

1. Snart klar, finishing touches nu. Det är ett animerat segment som drar ut på tiden, tydligen.

2. Det har alltid varit roligt att lyssna på, men det har definitivt ändrat karaktär ordentligt sedan starten. Första två åren eller så hade inte Tom med sig lyssnarna alls, spelade mycket mer musik, Jon var inte med så mycket, osv. Jag skulle vilja säga att formatet satte sig ordentligt efter några år, typ runt 2003-2004. Men det var som sagt underhållande innan dess också.

eff sa...

Finns nån slags rangordning på skivor. Jag har ett 75-låtarskonto på eMusic, så jag skulle väl kunna dra hem allihop, men ändå.

Har inte lyssnat så mycket i WFMU-arkiven.

Martin Degrell sa...

Jag skulle i första hand rekommendera "Hippy Justice" och "The Art of the Slap".

eff sa...

Börjar med dom två.

abcderik sa...

Tack för info!