onsdag 13 oktober 2010

#BestShow10

Mycket fint hyllningsprogram till The Best Show igår. Det är inte det lättaste att sammanfatta tio års suverän radiounderhållning, även om man har tre timmar på sig, men Mike och Therese gjorde ett bra jobb. En blandning av klipp från programmet, personliga minnen från gästvärdparet och gäster som ringde in. Bland de mer namnkunniga kan nämnas Ted Leo, Paul F. Tompkins, John Hodgman och Aimee Mann, men många av Best Shows helt vanliga dödliga lyssnare och en rad stammisar hörde också av sig. Och Philly Boy Roy. Om man missade programmet kan man lyssna på arkivet här - som innehåller en detaljerad playlist författad av Therese, så man kan hoppa till valfritt segment om man så vill. Väldigt smidigt. Det kan till och med fungera som en bra introduktion till programmet, om man är obekant med det.

Bitvis var det lite begravningsstämning över gårdagens program, och det är ju olyckligt eftersom Best Show ju faktiskt inte är över - även om vissa pessimister tycks tro det. Tom tar bara en paus. Men lite makabert blev det emellanåt, när folk nästan fick hejda sig från att prata om Tom och Jon och programmet i imperfekt.

Då var det betydligt mindre kvalfyllt och mer hjärtvärmande att följa hashtaggen #BestShow10 på twitter under gårdagen. Ted startade den tidigt under dagen, och sedan rasslade det in favoritminnen från de tio år som gått: karaktärer, citat, gäster, uttryck, återkommande inslag, minnesvärda händelser. Väldigt trevligt att ta del av. Och det var under den strömmen av tweets som jag insåg hur enormt mycket material Tom och Jon jobbat fram under åren. Alla telefonsamtal, alla gubbar, hela Newbridge-universat. Det är verkligen sanslösa mängder humor av den allra finaste kvalitet, år ut och år in.

Påmindes också om den gamla fan-tävlingen initierad av Tom för ett par år sedan: The Best Show Video and Art Contest. Många underbara bidrag, inte minst dessa:4 kommentarer:

Dr sa...

Great stuff!

Du som är in the loop, har du länk till Spikes YouTube-kanal? Var ju stört omöjligt att leta på FOT-forumet då det verkar ses som nån enorm fjärde vägg-brytning att prata om Spikes videos där.

Martin Degrell sa...

(Psstt... leta upp "Soapking1965")

Det kommer en längre version av den här texten på Weird Science antingen i morgon eller till helgen.

Dr sa...

Tack! Helgen räddad!

Och det är gott att du sprider ordet. Best Show är den bästa och mest uppslukande populärkultur jag (genom din blogg) upptäckt det här årtusendet. Inte nog med tre timmar fräscht material varje vecka och tio år gratis arkiv, man sitter även här med Ted Leo-, Jay Reatard-, PFT-, Superchunk- och massa Beatles-soloprojekt-skivor man aldrig skulle kommit i närheten av annars. Great job!

Martin Degrell sa...

Tack själv! Alltid roligt när andra upptäcker och gillar Best Show. Det är ett klurigt fenomen att introducera folk till, men har man väl hookat dem brukar de fastna ordentligt.