lördag 7 juli 2007

Welcome to Our House



Det är inte ofta jag skriver om mode på den här bloggen, men när Julie & Jackie bjuder på följande tänkvärda stiltips kan jag inte låta bli. Och kanske är det mer humor än mode, om sanningen ska fram - men läs hela inlägget och förundras inför såväl förlagan som den humoristiska hyllningen.

Julie & Jackie är Julie Klausner och Jackie Clarke, en sassy duo från New York som förutom att sköta klubbkvällen Obsessed även ägnar sig åt sketcher och knasiga kortfilmer. Som denna, Welcome to Our House:



Julie & Jackies film är en homage till en fantastisk video av och med Brenda Dickson. Dickson var stor såpopera-stjärna under 70- och 80-talet, med elva säsonger av The Young and the Restless på meritlistan (hon vann bland annat en Soap Opera Digest Award för "Outstanding Villainess in a Daytime Serial" 1988!). Hon är också känd som en fullfjädrad självcentrerad diva, och 1987 gjorde hon videon Welcome to My Home, en osannolikt egocentrisk hemmahos-film där hon guidar tittarna runt i hennes luxuösa Hollywoodhem, paraderar runt i bländande festblåsor, och visar upp sin enorma garderob. Hon delar med sig av ovärderliga skönhetstips och är allmänt glamorös. Camp så det förslår. Stor underhållning.

Här är del ett och två av Welcome to My Home:






Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oh så underbart, detta är något jag absolut kan relatera till! Vansinnigt roligt.

eff sa...

Jag skrattade från det att hon sade Ortiz på ett fasligt roligt sätt ända till slutet.

Originalet borde komma med skämskudde...