fredag 13 juli 2007

Skrap

Sommarslött bloggande... trafiken är låg och kreativiteten likaså. I alla fall den bloggmässiga. Har spenderat alltför många timmar den senaste veckan med att botanisera bland underliga och roliga bilder från en uppsjö nigerianska filmer, för ett kommande specialnummer av Film International. Texterna och bilderna är otroliga, men de är också all over the place, och har krävt en kraftansträngning utöver det vanliga att behandla. Det lär bli ett svårslaget nummer, när vi väl fått ihop det. Spännande spännande.

Jag har bara sett ett fåtal filmer de senaste veckorna (dock, bland dem fantastiska Jonestown). Knappt någon tv heller (lite The Thick of It bara). I brist på original content kommer här istället lite uppsnappat.

***

The Summer of Patton: Patton Oswalt är överallt just nu. Inte nog med att han spelar huvudrollen i sommarens Pixarfilm Ratatouille (som är regisserad av Brad Bird och just nu parkerar på fantastiska 96% på RT), han har precis släppt en ny standup-skiva på Subpop, Werewolves and Lollipops, som är precis så bra som man kan förvänta sig (bra år för humor på skiva - PFT, S&W, Kirkman, Bamford...). Av dessa anledningar har Patton varit gäst hos Leno, Terry Gross, Conan, Tom Scharpling, TSOYA, The AV Club och tusen andra ställen bara den senaste veckan - allt mer sliten men ofelbart underhållande.

***

Det är alltid lika intressant att försöka göra rim och reson av Hans Kronbrinks tv-tips i DN. I onsdags pytsade han ut en sval trea till Shadows, igår förärade han Sacha Baron Cohen en fyra för bomben Ali G Indahouse. Och som vädret är kan man inte ens skylla på solsting. Go figure. Intressant är det i alla fall.

***

Veckans sena uppvaknande: Adam Rutherford skriver på Guardians filmblogg om hur Ain't It Cool News först nu börjat tappa i trovärdighet. Wow.

***

Jo, en film! I dessa tennistider såg jag Hard, Fast and Beautiful - ekonomiskt berättat drama (i närheten av melodram) som utspelar sig på gräsbeklädda tennisbanor. Ungt löfte pressas av sin giriga mor som ser en öppning för klassresa, countryklubbar och nya unga älskare. Tennis-esset dras mellan kärleken till sin fästman och karriärens uppoffringar. Ida Lupino regisserade, inte klockrent hela vägen - men sista bilden är spöklik och utsökt.


Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

eff sa...

Oswalt är så galet rolig. Skrattade bitvis så jag kiknade åt Werewolves...

Förstår inte hur folk kan kolla på Sthlm Live och inte häpna över hur galopperande mediokert det stundtals är.