söndag 17 juni 2007

Allt det där andra
Ett PS om Human Giant: 24.
Nu har jag sett hela marathonet - det var sannerligen en omtumlande upplevelse, en på alla sätt lovvärd prestation av MTV och Human Giant, som lyckades uppbåda tillräckligt mycket energi och styrkraft genom hela dygnet det pågick. Visserligen kördes samtliga HG-avsnitt under dygnet både en och två gånger, och under de sista timmarna visades även en del repriser från tidigare under sändningen. Men glädjen, ambitionen och uppfinningsrikedomen gick inte att ta fel på. Även på småtimmarna, när tröttheten började smyga sig på samtliga inblandade, bjöds det på stor underhållning.

Särskilt omnämnande måste ges till Rob Riggle, som agerade säkerhetsvakt med linslus-tendenser, och hängde kvar under samtliga 24 timmar. Enligt förstahandsuppgifter från folk med insikt höll Riggle hov backstage med enorma mängder öl - och tittar man på hans successiva agerande märker man att det inte bara är hans improv-förmåga som gör honom så övertygande salongsberusad. (När Riggle anställdes som korrespondent på The Daily Show för en tid sedan var jag osäker på hur han skulle passa in där - nu är han en juggernaut, en av de bästa Stewart har att tillgå.)

Även Nick Kroll, Leo Allen och Brett Gelman stod för en imponerande mängd påhitt. Och låt oss inte glömma Zach Galifianakis, som var upprörd över att Gilmore Girls lagts ner, och fick publiken att skandera "Gilmore Girls! Gilmore Girls! Kill More Girls! Kill More Girls!" innan han blev stoppad. Av live-musiken var Ted Leos strömavbrott, med tillhörande improviserade sång, en av höjdpunkterna, liksom Cracked Outs bägge framträdanden mitt i natten.

***

McSweeny's har problem. Som följd av att indie-distributören Publisher's Group West gick omkull i höstas står det hippa SF-baserade förlaget på ruinens brant, och nu försöker man desperat rädda vad som räddas kan. För oss konsumenter innebär det en heltäckande rea i McSweeny's online-shop. Ordentliga klipp kan göras - vad sägs om en årsgång av The Believer för $21?

***

Denna vecka då alla obsessat över Sopranos har jag haft en helt annat serie i huvudet - en serie som också handlar om dysfunktionella människor på fel sida lagen, och vars sista avsnitt också visades i söndags kväll: Trailer Park Boys, en utanför Kanada kriminellt underskattad skapelse. Sju solida säsonger avslutades på ett finstämt, snyggt och helt och hållet tillfredsställande sätt.

***

Fantastisk läsning en regnig dag: Beware of the Blogs uttömmande text om världens mest kända streaker, killen som sprang tvärs över scenen under Oscarsgalan 1974. Obskyr popkulturtrivia när den är som bäst: Yes, They Called Him the Streak

***

Nu sticker jag till London för att dricka öl med Dr. Ö och se David Cross, Eugene Mirman, Todd Barry och Kristen Schaal uppträda på The 100 Club. Återkommer efter midsommar. Hej så länge!


Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Nicklas sa...

Jag hatar att ställa den här frågan: men var hittade du maratonet egentligen? Nåja, får väl leta runt ett tag till och hoppas att det visar sig.

John sa...

Jag skulle vara mer entusiastisk till maratonet om HG fått mig att garva en endaste gång. Aziz Ansari är en sån där som aldrig riktigt ger sig hän i sina roller - han spelar alltid med en liten blick åt att det inte är på allvar, och det underminerar precis allt han gör. Sen är det inte mycket till språkglädje i deras manus, och då tappar jag intresset fort.

Men allt med Mister Satch Galafinerakis är ju värt att se, såklart. Fortfarande inga besked om Edinburgh...

Cross, Mirman och Barry. WTF? Hur missade jag det?