måndag 16 april 2007

Work Song*

Drar ner på bloggandet ett tag - för en gångs skull är jag överhopad med jobb, på gott och ont, och kommer nog inte ha tid att hålla igång alla mina åtaganden med samma energi. Bloggen får därmed stryka på foten lite grann, åtminstone några veckor framöver. Ska försöka komma emellan med lite inlägg ibland. Å andra sidan: vem läser egentligen den här bloggen? Och hur många läser den? Jag försöker hålla koll på besökarantalet med Sitemeter, men antingen har en hel drös människor gått och dött den senaste veckan, alternativt abrupt tröttnat på mina skriverier, eller så är det något fel på statsen. Kanske läser folk bloggen bara via rss? Det jag vet är att typ hälften av de som kommer hit gör det från att ha googlat "croissant" eller "studsmatta". Kanske inte direkt optimala besökare för den här bloggen. Och definitivt inte så värst uppmuntrande för fortsatt skrivande. Prioriteringar just nu: 1. jobb 2. Film International 3. filmprojekt 4. allt annat 5. blogg. Nåt sånt.

***

Det finns förstås en massa andra bloggar att läsa. Jag håller mig inte med en länksamling här, men minst en gång om dagen besöker jag ett helt gäng svenska bloggar (och ytterligare några då och då). Kanske dags för en blogg roll. Listan varierar, men just nu ser den ut såhär:

A Place for Robots / Eff
b a n a l
Conan the Librarian
dumburken
Eating in public
Emma
En dröjande blick
Erik Stattin
Kullin
Lisa F-W
På språng
Roger Wilson
Shampoo Rising
Staffan
Tennisspionen
Therese Bohman
Vassa eggen
Weird Science

Framförallt är På språng och Eating in public något av best kept secrets bland svenska film- och kulturbloggar.

***

Hursomhelst: i fredags grillade vi!
* lyssna

11 kommentarer:

/M sa...

Läsartillströmning är ett mysterie. För ett tag sen sjönk de med 70% hos mig och höll sig på den nivån i över en vecka innan det gick upp till den gamla nivån.

Hur som helst. Lycka till med jobbet och annat du företar dig för att inte bli knäpp på det!

Erik sa...

Tack för att man fick vara med i en så fin lista! Hoppas du hittar tid och inspiration i framtiden.

Emma sa...

Lycka till med alla projekt!

Lisa sa...

Tack!
Jag går också ner på sparlåga i perioder då och då. Det gör det ännu roligare att skrivasen (och förhoppningsvis roligare för mina läsare att läsa).

eff sa...

Shit, jag känner mig som värsta praon på den listan.

Killen som byter toner i kopiatorn, typ.

/M sa...

eff ... du tog orden ur min generade mun!

Jacob sa...

Tack för omnämnandet!
Jag tror man får komma ihåg att bloggmediet varierar efter säsong. Dina läsare, som jag själv, gör kanske hellre annat än att sitta framför datorn när det är varmt ute. Grillar, till exempel.

Eating in public sa...

Tackar och bockar för omnämnandet!

Jakob sa...

I hear you brother. Är i en liknande situation. Var lite på väg att lägga ner för ett par veckor sedan, men ändrade mig.

Conan sa...

Vem läser? Jag, that's who! Brukar googla på "obskyra amerikanska podcasts + humor + extremt långa förklaringar till exakt varför jag borde skratta" och då blir första träffen alltid Degrell. :-) Tack för listningen, alltid smickrande! Ha det fint, lycka till med jobbet och ta det försiktigt med tändvätskan.

Johan T sa...

Kära Martin!

Jag är också en av de som har tittat förbi i lite mindre utsträckning de senaste veckorna p.g.a. det utmärkta cykelvädret men jag kommer alltid tillbaka så småningom - lita på det.

Maken till initierad och intresseväckande blogg får man leta efter och det har jag inte lust med, så jag hoppas verkligen att du fortsätter att skriva.