fredag 6 oktober 2006

Break!

Sticker iväg från Internet ett tag. Åter om x dagar. Roa dig med följande YouTube-grejer så länge:

Tre favoritsketcher från Mr. Show
Det här är såklart ett omöjligt uppdrag - det finns på tok för många favoriter. Men det här är tre av de bästa. Flera andra finns på YouTube. Gör dig själv en tjänst och inhandla samtliga fyra säsongers DVD-utgåvor. Ingen seriös humorsamling är komplett utan dem.

1. Pallies


2. Indomitable Spirit


3. Lie Detector Sketch


Konstigheter från Timanderic
Jag har tidigare skrivit både ett och annat om Tom Goes to the Mayor, en av det senaste årets stora favoriter på Adult Swim. Männen bakom TGttM, Tim Heidecker och Eric Wareheim, har under året gjort en underbar videopodcast som följt arbetet med seriens andra säsong, och de har även producerat ett antal bisarra småpromos - dels för TGttM, men också för Adult Swim i allmänhet. Följande klipp är exempel på detta. (Jag har utifrån reaktioner från vänner och bekanta förstått att Timanderics humor helt klart inte går hem hos alla, det tycks verkligen vara en acquired taste - men jag älskar det. Hemvideo-estetiken, den midi-aktiga musiken, antydan om en djup störning... Jag kan se dessa små filmsnuttar om och om igen, och knäcka mig varje gång - framförallt "Talent Show".)

Talent Show
Klicka här

Big Spider


I Don't Want to Go to School


Andra bloggar om: , , , , , ,

5 kommentarer:

eff sa...

Tim and Eric har jag inte stött på tidigare annat än det du skrivit om dom här. De där tre snuttarna var våldsamt roliga. Obeskrivliga och roliga.

eff sa...

Har kolla på alla deras podcasts och sånt som finns på deras hemsida och jag måste säga att de är helt sjuka och galet roliga.

Måste erkänna att jag får vissa Reeves & Mortimer-vibbar. Just i det att det är två män, de spelar på kontroverser mellan varann och har rent surrealistiska infallsvinklar. T&E skruvar det kanske lite hårdare ibland och har, ganska självklart, en mer amerikansk stil.

Martin Degrell sa...

Roligt att du gillar dem, och glädjande att du gör R&V-kopplingen, som jag för övrigt älskar. Jag känner definitivt ett visst släktskap.

Tom Goes to the Mayor - bägge säsongerna - kommer för övrigt på DVD i vinter/tidig vår.

eff sa...

Att varken "The Smell Of..." eller "Bang Bang..." finns på DVD tyder på att BBC (som jag antar äger rättigheterna) borde prioritera om. Har inte sett så mycket från The Smell Of (kanske inget alls, inte säker), men älskade Bang Bang. Shooting Stars är nog det bästa lekprogrammet jag sett.

De surrealistiska scenerna i Bang Bang med männen i bilen som aldrig får upp dörrarna och som alltid slutar med att en person dör och ur munnen kommer ett ägg gränsar till ren konstfilm och är sjukt roligt. Folksångarna och följetongen The Club, jag skrattar bara jag tänker på det. "Did you pass your morning toffee?"

Läste för övrigt en väldigt rolig sak på IMDb: "I love Reeves And Mortimer in a way that can only be described via dance."

Syrran sa...

En klassiker från ovan nämnda brittiska duo som ofta nynnas här hemma:

"Don´t slip on the muesli
don´t let your children run free!
Don´t slip on the muesli
now little Elvis is dead."

Obetalbart.