onsdag 19 juli 2006

The Amazing Screw-On Head



Det här borde intressera en och annan. The Amazing Screw-On Head är en ny animerad serie på SciFi, baserad på en serietidning av Mike Mignola, skaparen av Hellboy. Genren kan närmast beskrivas som ockult spionkomedi - lite Indiana Jones, lite James Bond, lite Grim Fandango, lite Call of Cthulhu. "Hilarious send-up of Lovecraftian horror and steampunk adventure", som SciFi träffande beskriver det hela.

I centrum för de vilda äventyren står president Lincolns mest betrodda agent, som endast är känd som The Amazing Screw-On Head - vilket också beskriver precis vad han är. Tillsammans med sina förtrogna kompanjoner kämpar han mot orättvisor världen över, oftast manifesterade i superskurken och nemesisen Emperor Zombie.

Rösterna görs av Paul Giamatti, David Hyde Pierce, Patton Oswalt och Molly Shannon. Serie och serie förresten; det är i nuläget osäkert huruvida det blir fler avsnitt, men hela piloten finns att beskåda på SciFi:s hemsida. Och det är väldigt roligt. Hoppas det blir en fortsättning.

Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul! Det här ska jag kolla upp!

Anonym sa...

Måste kollas!

Apropå ingenting ... var får du tag på alla snygga bilder uppe till höger?

Martin Degrell sa...

Bilderna: det är helt enkelt några gamla favoriter från arkivet som slumpas fram med ett javaskript jag hittade någonstans. Kul att du gillar dem. Ska försöka byta ut dem då och då.

Anonym sa...

Hmm, jag har aldrig varit något stort fan av Mike Mignola, men B.R.P.D var ju rolig och den är lite i samma stil som The Amazing Screw-On Head verkar vara. Ska kollas upp!

hälsar
Henrik