torsdag 28 december 2006

PenultimaImorgon kommer årets sista inlägg på den här bloggen - en spretig sammanfattning av film- och tv-året 2006 med bidrag från två världsdelar; den största mängd text jag haft äran att publicera i det här formatet. Detta imorgon, alltså. Innan dess finns det lite smånotiser att anmäla.

- James Brown är som sagt död, och nu röker han månne PCP i himlen - med Gerald Ford. Dennis Perrin skriver intressant om Fords död och USA:s tendens att släta över mindre smickrande detaljer i döda statsmäns CV, här. Enligt populär vidskepelse inträffar celebritets-dödsfall tre i taget, så jag antar att Sven Lindberg kompletterar den aktuella trion, om än inte i ett internationellt perspektiv.

- Att Canal+ sätter igång med nät-PPV är toppen för oss utan digitalbox eller abonnemang på den dyra kanalen, så jag jublade när pressmeddelandet trillade ner häromveckan. Men så länge som det bara erbjuds finsk och svensk hockey, och höjdpunkter från allsvenskan i fotboll, håller jag i mina pengar. I min enfald hade jag hoppats på Premier League eller Serie A.

- Massor av sedda filmer i helgen, mest 2006-catch up, samt ett genuint försök att komma in i Battlestar Galactica, som så många svär vid. Än så länge: so-so. Jag hoppas verkligen de tonar ner den imaginära cylon-vixen-grejen med den brittiske forskaren, det inslaget irriterar mig till döds - hon framställs som über-sexy men är allt annat, och han är fullständigt okarismatisk och dum. Jag är blott en miniserie och två-tre avsnitt in, och tänker se resten av säsongen, minst. Folk som vet menar att den blir bättre under säsong två - det är att begära mycket av en tålamodsfattig person som jag!

- Michael "George Michael" Cera är rolig. Bevis här.

- Stopmotion som skulle imponera på Svankmajer: Tony vs Paul

- Vilken dag som helst nu: årets upplaga av Critics Top 10, som sätter samman listor över bästa filmerna, baserat på amerikanska kritikers topplistor.

- Ett par låtar ni kan lyssna på under ledigheten: fantastisk produktion av MF Doom och vild text av Ghostface, nytt från den makalösa Vicki Bennett, nostalgi med Nas, läskigt julmys med Little Cindy, tidlös klassiker från Fridge.

På lördag åker jag norrut och rundar av året med goda vänner i Göteborg. Criswell predicts: överdåd. Wrestlingen är dock inställd, på gott och ont. Hoppas ni alla får ett trevligt nyårsfirande.

5 kommentarer:

eff sa...

Cera-snutten var kul. Polotröja är en fasligt rolig detalj. That kid's going places...

otto sa...

det blir ännu roligare om man har sett filmen han gör parodi av.

otto sa...

Ooooh. Tony vs Paul snutten var ju fantastiskt bra. Via den hittade jag en av nätets kanske skönaste communitys, phoons.

Henrik sa...

Säsong ett av Battlestar Galactica suger purjo. Säsong två suger lite mindre, och mycket riktigt är även där avsnitten med Caius och hans imaginära cylon-brutta EXTREMT tålamodsprövande eftersom de innehåller så mycket dålig dialog framförd av dåliga skådisar. Jag gav upp efter episod 4, säsong 2. Helt icke-essentiellt - ska du leka catch-up, kolla in Carnivale istället (om du inte redan gjort det).

Anonym sa...

Jag tar dina tips.