måndag 7 mars 2011

LänkdumpHändelserik dag idag. Efter en väldigt seg helg. Jag antar att det är så det funkar. Nu är jag helt snurrig i huvudet efter dagens äventyr men jag sammanfattar och hoppas jag inte glömmer något:

Komikern Mike DeStefano har dött, alldeles för ung. Mycket tråkiga nyheter. DeStefano var med i senaste säsongen av Last Comic Standing och blev lite halvkänd på kuppen, men det mest dramatiska i hans liv inträffade långt innan detta något oväntade kändisskap. Det är ett svindlande livsöde fullt av droger, felbeslut och trasiga människor. Lyssna på Marc Marons fascinerande intervju med DeStefano här.

***

Bara för att det är WFMU-maraton innebär inte det att vi tar en paus med Best Show Gems. Nytt avsnitt idag: Augie Richards från Ye Olde Burger Barn ger sig ut on the road med sin Batter Butler.

***

Nytt avsnitt av min podcast Arthur kommer innan arbetsveckan är över. Gäst i avsnitt två blir en man med ett skägg.

***

Jag höll på att knäckas fullständigt av skratt när jag satt på bussen idag och lyssnade på senaste Comedy Death-Ray Radio med Harris Wittels, Natasha Leggero och Matt Besser som gäster hos Scott Aukerman. Efter någon halvtimme in i programmet dyker Matt Besser, som dittills inte sagt ett ord, upp som Kung George XI - just det, numera mest känd som stammare porträtterad av Colin Firth. Han deklarerar att han vill sadla om till ståuppare, att han fått lektioner av Wittels, och... ja, lyssna själva. Magiskt. Extra roligt om ni sett The King's Speech, såklart. Lite tidigt att utnämna detta till veckans roligaste grej redan nu, men det sätter onekligen ribban högt.

***

Imorgon tisdag blir det såklart åka av, med Tom & co. Natten till onsdag, 03-06. Ted Leo och Carl Newman är tillbaka i studion, och med dem skivaktuelle Kurt Vile och dessutom John Hodgman. Samt en del andra överraskningar. (PS: Julie Klausner har skrivit den här övertygande texten på Gothamist om The Best Show och varför man ska ge bort alla sina pengar till en radiostation.)

Inga kommentarer: