onsdag 9 september 2009

"Palos Verdes, 10% contained"Att Jerry Minor är ett komiskt geni fattade vi såklart redan när han var med i Mr. Show i mitten av nittiotalet. Han syns inte i så många grejer nuförtiden - vissa minns honom kanske som Louis CK:s granne i Lucky Louie - men häromveckan påminde han oss om sin storhet. Minor var gäst hos Comedy Death Ray (CDR) Radio, ett relativt nytt radioprogram/podcast från LA som leds av Scott Aukerman, som ligger bakom klubben CDR (och även Zachs Between Two Ferns och tusen andra grejer). (Det är en oumbärlig podcast som snabbt blivit en av mina favoriter - en timme humorsnack och skämtande med de bästa från LA:s alt-scen. iTunes | rss)

Minor meddelade hursomhelst att han hade spelat in en sång, i ett försök att bredda sin repertoir, och framförde den sedan live i studion, till Aukermans och övriga gästers stora glädje. Något officiellt namn verkar inte låten ha, men det är inte osannolikt att den skulle heta Do You Like Champagne, Models, Rollin' on Dubs, Shortys, Money, After Parties Up in the VIP.

Jag är inte speciellt förtjust i auto-tuning, vare sig när det används genuint eller för parodiska syften, men det här är fantastiskt bra. Dessutom är det en pitch-perfect parodi på en generisk R&B-sång. Jag knäcker mig varje gång jag lyssnar på det avslutande call and response-partiet - så lysande substanslöst.

Lyssna!

2 kommentarer:

eff sa...

Den här Carl Sagan/Stephen Hawking-autotunevideon är faktiskt riktigt bra.

Martin Degrell sa...

Såg den också, för kanske tre minuter sen... spooky.