lördag 15 augusti 2009

Ridå

Goodison Park, Liverpool. Möte mellan Everton och Arsenal, ligapremiär. Arsenal fullständigt krossar Everton, och i 70:e minuten gör matchens lirare Cesc Fabregas sitt andra mål för dagen. Firandet är rörande: han springer ut till sidlinjen, till avbytarbänken, och hämtar en matchtröja med namnet Jarque på ryggen, som han kysser och håller upp mot himlen. Det är en oerhört fin gest - han dedikerar målet och segern till sin landsman och Espanyols lagkapten Daniel Jarque, som ju som bekant dog under ytterst tragiska omständigheter för tio dagar sedan. Händelsen har skakat om hela fotbollsvärlden, och Spanien i synnerhet, och man såg hur mycket det betydde för Fabregas att kunna tillägna Jarque målet.

Arne Hegerfors: "Jaha, och nu tar han upp en tröja... och håller upp den. Det ser ut som... kanske, verkar det vara en hyllning till en gammal spansk lagkapten, Jarock [ya-rokk], som dog för nån månad sen."

Tio minuter senare förtydligade Hegerfors vad alla redan visste - han blev väl strängt tillsagd av Stockholm, får man hoppas - men ärligt talat. Hur kan han vara så bakom flötet? Hur kan han inte veta?

(Mot slutet gjorde även brasse-kroaten Eduardo mål. Eduardo råkade ut för ett jobbigt benbrott i februari 2008, var tillbaka ett år senare, men har mest spelat cupmatcher under våren. Hegerfors: "Nu spelar han fotboll igen efter att ha varit borta under 18 månader!")

1 kommentar:

eff sa...

Hegerfors är ju legendariskt usel på att uttala namn som inte hans eget. Tillsammans med den där mustaschgubben på SVT som säger "köuvl" om Cole och sådär.

Har läst en del kritik om Hegerfors insatser under NHL-sändningar också. Det kanske är dags för pension.

Jag har lyssnat så mycket på cykel med Vacchi/Adamsson på Eurosport att jag jämför alla med dem och det är sällan jag är nöjd. På senare tid har jag kollat en hel del på baseball också, och även fast det oftast är olika kommentatorer tycker jag det är genomgående mycket hög kvalitet.