torsdag 10 januari 2008

Utrensning av länkar och notiser
Jesse intervjuar Andre "Bubbles" Royo och Wendell "Bunk" Pierce från The Wire.

***

Presskonferens med Lukas om hans nya film Mammut: varför då? Ingen ville ju ändå säga något om filmen. Vad handlar den om? Det kan vi inte säga. Hur regisserar du? Det kan jag inte svara på. Hade du alltid tänkt Gael Garcia Bernal i huvudrollen? Hm, tja, vet inte. Come on, guys. Det enda intressanta jag fick ur den pliktskyldiga mediebevakningen var att Michelle Williams tydligen inte var med under inspelningen i Thailand i höstas.

***

Min goda vän Jenny och hennes kompis Petra gör tvål av falafelolja.

***

Tom Jenkins på The Guardian väljer ut sina favoritbilder från sportåret 2007 i ett snyggt bildspel.

***

Filmfestivalen Popcorn har blivit en musikfestival som blivit en humorfestival. Under första helgen i februari kan man roas i dagarna tre på Södra teatern i Stockholm. Man frontar med hela Stockholms sönderälskade favoritkomiker Pablo Francisco, som gästar huvudstaden för åttionde gången. I lagom förljugen anda basunerar Popcorn ut att Francisco minsann är "amerikansk humors klarast lysande stjärna". Bara i Stockholm, gott folk. Bara i Stockholm. (Tro fan att Francisco flyger till Sverige så ofta han kan, det är ju bara här han hyllas som den nya Lenny Bruce, typ.) Därmed inte sagt att det inte finns höjdpunkter under helgen - det visas en del bra filmer, bland annat John Waters-showen This Filthy World, en dokumentär om Second City och en del äldre saker som Eddie Murphy Raw, Top Secret! och Pee Wee's Big Adventure. Paneldiskussionen "Fredrik Lindström vs. den svenska humoreliten; Är det här verkligen kul?" låter intressant på pappret, och är absolut en berättigad frågeställning, men jag misstänker att det blir en cop-out.

***

SA:s Photoshop Phriday gör No Limit-makeovers på vanliga skivomslag.

***

Steve Allens rider avslöjad av Dave the Spazz!

***

Roger Wilson örfilar Filmkrönikan och sätter ribban högt för Kino, nya filmprogrammet i P1 (premiär 18 januari). Bravo, Roger - se nu till att följa upp det med ett riktigt bra program också, det är vi i desperat behov av.

***

David Poland på The Hot Blog sammanställer en föredömligt överskådlig topp 40 baserad på 252 filmkritikers favoritlistor från 2007. Bra checklista om man vill hålla koll på vad man "bör" ha sett under 2007 (från ett amerikanskt perspektiv, såklart, och med vissa underliga anomalier, beroende på udda premiärdatum, som Killer of Sheep och De andras liv).

***

Mattias reder ut och sammanfattar de senaste turerna i slaget mellan Blu-Ray och HD-DVD. Fördel just nu: Blu-Ray. Jag börjar nästan bli sugen på att slå till på en spelare. Men då måste nog priserna ner en bit. Senare i år?

***

Årets bloggare Kliph Nesteroff fortsätter att imponera med sina svindlande exkursioner i bortglömd populärkultur. Hans senaste inlägg på Beware of the Blog inleds på följande magnifika vis: "Ventriloquist dummies, the distributor of Mexican wrestling films, Buddy Holly, kitschy game shows, vampires, Frank Zappa collaborating with Burt Ward, Santa Claus Conquers the Martians and The Gong Show. What do all of these things have in common?"


Andra bloggar om: , , ,

3 kommentarer:

eff sa...

Hur länge kommer Fransiscos jäkla movie-trailer-guy/Schwarzenegger-shtick hålla i det här landet egentligen.

Det hade ju nästan varit mer nyskapande att bjuda in Dane Cook.

John Eje Thelin sa...

Andy Kindler nästan vägrade tro på att Francisco var stor här när jag berättade det för honom.

Själv är jag förvirrad över vad fan det beror på och var det kommer ifrån. Då hajar hag bar mycket mer av vad folk ser i ovannämnde Cook t.ex.

Maria sa...

Men, nog saknas det en JoliePitt-unge på bilden?