söndag 11 november 2007

Tjafs del tre

Bråket fortsätter. Nu har Tim & Eric dragit in Zach Galifinakis och Andy Kindler också.

4 kommentarer:

ban~ken sa...

Vilka är alla de här feta vita männen?

Martin Degrell sa...

De är suveräna komiker, allihop. I tur och ordning:

Tim & Eric
Eugene Mirman
Zach Galifianakis
Andy Kindler

Google is your friend!

ban~ken sa...

Tack för listan. Min fråga var väl iofs mest retorisk men faktum är att jag aldrig har hört talas om dem tidigare. Förutom Tim & Eric som jag som hastigast kollat in på nätet tidigare, och inte skrattat åt. Jag bara slogs av att de alla verkade tillhöra samma demografiska grupp allihop och tänkte på MTV och tiden när alla artister var vita, innan någon råkade trycka på fel knapp eller hur det var.

I en av dina länkade filmer räknar de upp en massa andra komiker men det är lika illa där, jag känner bara till (de gudabenådade) Conchords vilket var tur för annars hade jag trott att jag plötsligt hade hamnat i ett parallellt universum utan underhållande komiker som just Conchords och säg, Sarah Silverman.

Martin Degrell sa...

Du behöver inte känna dig utanför, listan är en representation av vad A Special Thing (AST) mest brinner för: de i USA så kallade "alternativa" komikerna. Som sådana är de knappast välkända bland vanligt folk, även om många av dem har stor credd och framgång i vissa kretsar, och återfinns i Comedy Central-specialer, i film- och tv-produktioner till höger och vänster, som gäster på The Daily Show, etc.

Såväl Conchords som Silverman är en del av samma scen, men har lyckats nå lite större medial framgång bara (läs: det skrivs om dem i svensk press). Liksom typ Patton Oswalt, Demetri Martin och Louis CK. Men tittar man noga på exempelvis just Flight of the Conchords och The Sarah Silverman Program inser man att de kryllar av deras kompisar, dvs de jag nämnde tidigare och många fler: Todd Barry, Aziz Anzari, Eugene Mirman, Paul F. Tompkins, Kristen Schaal, Doug Benson, Todd Glass och Zach Galifianakis har alla gästat dessa serier.

Och vad det gäller epitetet "alternativ" är det såklart tveeggat - jag intresserar mig för de här komikerna inte för att de passar in i något hippt fack, utan för att de verkligen är mina absoluta favoriter. Det hade de varit även utan placering på AST:s lista. Det är också därför jag skriver så mycket om dem - jag tycker fler borde inse deras storhet.