lördag 4 juli 2009

Hur varmt är det? Såhär varmt är det.

1. Jag hade besök från Los Angeles häromdagen. Ni vet, staden där det alltid är soligt och varmt året runt? De gjorde inget annat än att klaga på hur jävla JÄVLA varmt det var i Malmö. "God fucking damn it!", sa de, "isn't this supposed to be fucking SWEDEN?!".

2. Jag sover med alla fönster på vid gavel, hela natten lång. Allt för att få till lite tvärdrag. Fönster ut mot gården, fönster ut mot gatan. Gardinerna hänger rakt ner, inte en vindpust nånstans. Sådär klockan fyra-fem på morgonen börjar det bli godtagbar temperatur, kanske 19-20 grader. Klockan nio på morgonen är det 27 grader i sovrummet. Tjugosju. Alltså samma rum jag använder som kontor, där jag förväntas sitta och vara kreativ och jobba hela dagarna. Det går sådär just nu.

3. Trots att det ofta bemöts med ett "Men vaddå, du ska väl vara tacksam för att det är varmt i Sverige ibland!" eller "Men såå varmt är det väl inte!" så överväger jag på 100% allvar att köpa en AC för hemmabruk. För 2500-3000 typ kan man få en hyfsad, tydligen. Just nu kan jag stå ut med både det och eventuellt oväsen (tror de flesta ligger på ca 50 db).

Något måste göras.

3 kommentarer:

eff sa...

Jag köpte en AC igår, fyra papp. Nu råkar det vara hyfsat blåsigt idag och dessutom svalt ute (under 16 grader) så det ger mer att bara vädra vanligt, men när jag provkörde igår så hade man frusit om man suttit rakt i luftströmmen. Men det tar nog ett tag innan den hinner köra igenom ett helt rum, ett par timmar igår gjorde inte mycket vad jag märkte.

Planera för att du har max 1-2 meter ganska styv frånluftslang att hushålla med också.

Dock lät den mer än jag förväntat mig. Svårt att sova utan öronproppar tror jag, men det kan vara en vanesak.

Framför allt tror jag det kommer vara jävligt skönt när det är sådär kompakt varmt och stillastående luft. Jag hoppas att jag med köpet jinxat världen och sommaren fortsatt är sval och rimlig.

Martin Degrell sa...

Nu blev jag avis.

Slangen har jag räknat med, ljudet likaså (inbillar mig att jag kan stänga av den precis innan jag lägger mig - på natten är det ändå ganska rimlig svalka).

Det som kan ställa till det är att jag har en obegripligt planerad lägenhet, den ser ut ungefär som en kil till formen och är helt genomgående i princip utan dörrar. Det är möjligt att en AC inte pallar med det, min erfarenhet är att en AC föredrar slutna rum.

eff sa...

Den här ska klara rum upp till 35 kvm om jag minns rätt. Det fanns en ännu större för 5 papp på Onoff som sades klara av över 45 kvm. Eller hur det var.

(Om jag kunnat hade jag köpt på Elgiganten eller nåt annat ställe, men nu var det bara Onoff som hade nåt alls i lager.)