måndag 23 februari 2009

Best Show GemsDe två-tre personer som följer den här bloggen har hört talas om Scharpling & Wurster och The Best Show on WFMU with Tom Scharpling fler gånger än de orkar räkna. Nu blir det ett varv till.

The Best Show sänds en gång i veckan, varje tisdag mellan 8 och 11 på kvällen (östkuststid; här är det natten mot onsdag, 2 till 5). Varje program sparas och görs tillgängliga via WFMU:s enorma arkiv; en musik-strippad version av programmet podcastas också och skickas normalt ut fredag morgon svensk tid.

En av programmets stora styrkor är dess längd - att Tom verkligen har tid på sig att vädra sina åsikter, ta emot långa telefonsamtal och i största allmänhet utnyttja radiomediet på ett sätt som få andra har möjlighet till, och dessutom utan reklampauser - men tre timmar varje vecka är också avskräckande mycket, och svåröverskådligt, för nya lyssnare, och innebär kanske den högsta tröskeln för att kunna engagera sig i programmet. Väl över tröskeln är man nämligen fast.

Under ganska lång tid har jag därför gjort mindre klipp av Best Shows bättre bitar och samtal och delat med mig till kompisar. Jag har också skött och uppdaterat bloggen Best Show Vault, som ägnar sig uteslutande åt highlights från showen. Nu är det dags att gå vidare.

Idag lanserar vi Best Show Gems, en "best of the Best Show"-podcast, med mindre klipp som förhoppningsvis gör det lättare för folk att börja lyssna på showen. För det tål att upprepas: det är ett unikt och makalöst underhållande program, som bara blir bättre ju mer man lyssnar. Varannan måndag kommer ett nytt klipp med en genomsnittslängd på sådär 30-35 minuter. Best Show Gems körs via WFMU och är sanktionerat av Tom och Jon, så allt är super legit. Jag står för urval och redigering.

Prenumerera via iTunes eller någon annan pod-fångare här.
Liz Berg på WFMU skriver lite om Best Show Gems här.

3 kommentarer:

Erik sa...

Jag har, tack vare bloggen din, fått upp öronen och ögonen för så väl Tim & Eric som Mark Kermode och för detta är jag evigt tacksam. Har endast gjort små, små försök att sätta mig in i The Best Show. Jag hör att det i allra högsta grad verkar unikt & spännande, men precis som du skriver så har orken inte riktigt funnits där för att lära känna detta omfattande radiouniversum. Alltså borde Gems-showen passa mig perfekt!

Martin Degrell sa...

Vad roligt att höra! Ja, Gems borde vara perfekt då. Jag ska även försöka mjukstarta det hela - många inslag i showen är väldigt "inside baseball" och refererande till andra inslag, Newbridge-univsersat etc, och det kan vara minst lika avskräckande. Ska försöka välja klipp som representerar Best Show på ett bra sätt.

eff sa...

Ja, Best Show känns ofta som om man råkat börja se Arrested Development i slutet av säsong två. Det är roligt, men det som är roligast är sånt man inte fattar.